06 21450768

Financiële stress kost iedereen geld

Volgens TNO heeft maar liefst 1 miljoen mensen last van werkstress en burn-out klachten. Dat zijn vooral jonge mensen: 17% van werknemers tussen de 25 en 35 jaar heeft spanningsklachten. Meer dan 1/3 van alle ziekteverzuim in Nederland ontstaat door werkstress. Burn-out klachten of overspannenheid kosten uw organisatie, naast productiviteitsverlies, veel geld. Een zieke werknemer kost de werkgever minimaal €230,- per dag.

Werkstress heeft ook voor werknemers vaak vergaande financiële gevolgen. En vice versa uiten geldzorgen zich vaak in overspannenheid en ziekte.

SMART C&T is van mening dat financiële zorgen met name te maken hebben met het feit dat mensen onvoldoende inzicht en overzicht hebben in hun eigen persoonlijke financiële situatie. Zij missen hierdoor handelingsperspectief. Het is daarom essentieel dat werknemers inzicht en overzicht hebben op hun eigen financiële situatie, zodat zij de regie hebben en kunnen handelen vanuit wensen en mogelijkheden met betrekking tot hun toekomst en carrière.

Wij zien dit dagelijks in de praktijk. De financiële gedragstraining die we sinds 2011 verzorgen toont aan dat alle cursisten na het volgen van de training grip en rust ervaren. Zij kunnen op ontspannen manier weer met plezier en doelgericht aan de slag gaan. Essentieel voor mobiliteit en duurzame inzetbaarheid.

 

Sorry, the comment form is closed at this time.