06 21450768

Wat doet werkgever als werknemer gaat scheiden?

mrt 07, 2018 by Annemarie Reintjes Category: Blog, Onderzoek 0 comments
Als een werknemer in scheiding ligt, ga je dan met hem/haar het gesprek aan?

In het Parool (april 2018) stond dat André Rouvoet het kabinet adviseert dat werkgevers zich nadrukkelijker moeten bemoeien met werknemers die in scheiding liggen.

Op Linkedin heb ik een klein onderzoek uitgezet omdat ik benieuwd was wat jij als werkgever doet. Ga jij met jouw personeel een gesprek hierover aan?

 

 

Ik gaf deze 5 opties: 

  1. Nee, ik respecteer de privé situatie van mijn werknemer
  2. Nee, ik weet niet hoe
  3. Ja, als ik het te horen krijg, vraag ik als mens hoe het met haar of hem gaat. Maar als werkgever “bemoei” ik mij er verder niet mee.
  4. Ja, als werkgever organiseer ik bijeenkomsten over huwelijk/scheiden en financiën en/of help werknemers op individueel niveau.
  5. Anders, nl…..

Mijn kleine onderzoek leverde interessante gegevens op. Het werd door ongeveer 9000 mensen gezien, door 50 mensen geliket en door 25 mensen ingevuld.

De uitslag:

  • 4% doet niets uit respect voor de privé situatie van de werknemer.
  • 20% organiseert bijeenkomsten over huwelijk/scheiden en financiën en/of help werknemers op individueel niveau.
  • 76% vraagt als mens hoe het met haar of hem gaat. Maar als werkgever “bemoeit” hij zich er verder niet mee.

De uitslag is niet verrassend. Ik ben van mening dat je als werkgever er niet aan ontkomt om in gesprek te gaan met je werknemer, omdat dit over het algemeen veel impact heeft op de werknemer. En daarmee ook op de prestaties op het werk, met als gevolg verminderende inzetbaarheid en/of verzuim. Met name het financieel-juridisch gedeelte levert werknemers veel kopzorgen op. Als werkgever wil je mogelijk niet direct bij de problemen worden betrokken, maar wellicht wel een praktische en goede oplossing bieden op dat vlak?

 

Sorry, the comment form is closed at this time.